kézenfogva jézussalnyito
Jézus Születése
Született gyilosok
Kézenfogva
Szeretet
Törvény és Kegyelem
A Szeretet Törvénye
A Törvény és Jézus
A Tizedfizetés
Kártérítés Törvénye
Isten fegyverzete
Kisbárány a Szakadékban
Ó és Új együtt
Magyarrol-Magyarra
A Szombat
A Zsidó Szombat
Dicsőités, Áhitat
Vasárnap
Világ-Vasárnap
Babilon Utódai
Üldözöttből Államvallás
Közbenjáró Mária
Hit Által!
Evolucio
"Macsó" Keresztények
Attól függ...
A TúlvilágrólMacsó” Kereszténység


Részt veszek egy keresztény forumon, ahol az egyik testvértől kaptam egy anyagot, mely felvilágosít az adventizmus téves tanításairol. Gondoltam jól jön, hátha észhez térek! A felvilágosító anyag semmilyen forrást nem jelöl, csak egy töredéke egy nagyobb anyagnak. Sajnos nem tudom, hogy melyik egyház tanítását képviseli, pedig bizony kíváncsi lennék rá! Furcsa volt, hogy nem tünteti fel, hogy pontosan miben, hol, hogyan tévedünk, csak közli, hogy az adventista tanítás téves! De nem mutatja meg a mi hitelveinket. De ezek ismerete nélkül hogyan dönti el az olvasó, hogy kinek van igaza?


Jöjjön egy részlet ebből a felvilágosító anyagból, had legyünk okosabbak!

Most pedig nézzük meg a következő hamis tanítást, mely a Szombattal kapcsolatos (Hitelvek 19.). Ez a hamis tanítás a fő alapkövük az adventistáknak. Ezért sokan csak szombatistáknak nevezik őket. Azt pedig, hogy a hét egyik napjából, nevezetesen a Szombatból, hogyan lehet hamis tanítást alkotni, azt mindjárt kiderítjük. E tan elterjedése valójában egy bizonyos Rahel Preston prédikátor nő és egy Mrs. Ellen Harmon G. White próféta asszony nevéhez fűződik. Azzal, hogy nők keze van az egészben, már rosszul kezdődik minden. A református vallásnál, már megtárgyaltuk, hogy Isten nem engedte meg a nőnek a vezetési és irányítási szerepet. Azt is megindokolta, hogy miért. Többek között az ilyen és hasonló esetek miatt is.

I. Kor. 14;34. A ti asszonyaitok hallgassanak a gyülekezetekben, mert nincsen megengedve nékik, hogy szóljanak; hanem engedelmesek legyenek, amint a törvény is mondja.

Kor. 14;35. Hogyha pedig tanulni akarnak valamit, kérdezzék meg otthon az ő férjüket; mert éktelen dolog asszonynak szólni a gyülekezetben.

I. Tim. 2;11. Az asszony csendességben tanuljon teljes engedelmességgel.

I. Tim. 2;12. A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben.

I. Tim. 2;13. Mert Ádám teremtetett elsőnek, azután Éva.

I. Tim. 2;14. És Ádám nem csalattatott meg, hanem az asszony megcsalattatván, bűnbe esett:

I. Kor. 11;8. Mert nem a férfiú van az asszonyból, hanem az asszony a férfiúból.

I. Kor. 11;9. Mert nem is a férfiú teremtetett az asszonyért, hanem az asszony a férfiúért.

Testvérek, akik ezt megfogalmaztátok, nálatok a gyülekezetben a testvérnőknek HALLGASSS!!!! a neve? A Bibliában nem találkozunk asszonyokkal, akik az Urat képviselték a cselekedeteikkel, a döntéseikkel, a szerető szolgálatukkal, akár a próféciáikkal? A mai egyházakban nincsenek ilyen személyek? A katolikusok „ Teréz Anyái”, akik idegen területeken irányítanak, bizonyságot tesznek, tanítanak, a protestáns lelkésznők, az Ázsiában missziózó testvérnők, akik a szolgálattal , cselekedettel tanítással az Urat képviselik, ezek mind hamis dolgot tesznek, csak azért mert asszonyok? Az adventista tanítás tévedésének a biblikus bizonyítéka az, hogy asszonytól származik? Ide jutott a kereszténység? Remélem a katolikusoknak, vagy más felekezeteknek irt „felvilágosító” anyagok nem ilyenek, mert ha igen, ne csodálkozzatok, hogy viták, sértődések vannak! Továbbra is várom az észrevételeket, minden segítséget, ami megvilágítja a téves tanításainkat, de egy picit komolyabb hozzáállással. Ez a magyar választási kampányra emlékeztet, mikor mindenki zászlót lobogtatva anyázza, fasisztázza, zsidózza, komunistázza a másikat a haza nevében, de tényeket, valós infót senki sem közöl.

És lássunk néhány igét, mely a női prófétákra vonatkozik.

Kivonulás könyve. 15,20

akkor Mirjam prófétanő, Áron nővére, kezébe vette a dobot, s az asszonyok mind utána mentek dobbal, táncot lejtve.

Királyok 2-ik könyve 22,14

Erre Hilkija pap, Achikám, Achbor, Safán és Azaja elmentek Hulda prófétaasszonyhoz, Tikva fiának és Harchának, a ruhafélék őre unokájának, Sallumnak a feleségéhez, aki Jeruzsálemben az új városrészben lakott, és beszéltek vele.

Krónikák 2-ik. könyve 34,22

Tehát Hilkija és akiket a király vele küldött, elmentek a Jeruzsálem újvárosában lakó Hulda prófétaasszonyhoz. A ruhafélére felügyelő Haszra unokájának és Tokhát fiának, Sallumnak volt a felesége. Ezeknek megfelelően beszéltek vele.

Lukács evangéliuma 2,36

Volt egy Áser törzséből való, Anna nevű prófétaasszony, Fánuel leánya, aki már igen öreg volt. Hét évig élt férjével lánysága után,

Apostolok Cselekedetei 21,9

Fülöpnek volt négy prófétáló tehetséggel megáldott lánya, akik szüzek voltak.

Mi mindnyájan egyformák vagyunk Isten előtt, egyek vagyunk Krisztusban! Nem szabad elfogadni semmit, ami alá helyezi a nőt a férfinak hit, tudás, tanítás dolgában. Ez nem Krisztustól származik!

Gal. 3,27

Mert a kik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöztétek fel. [Róm. 6,3. 13. 14.]

Gal. 3,28

Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.


 

 
 
 
 

 


StatCounter - Free Web Tracker and Counter

 www.jezus.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!